Folytatja terjeszkedését az Egyesült Királyság lakóingatlan-piacán a Cordia, a lakásfejlesztő helyi leányvállalata egy 366 bérlakásból álló komplexumot valósít meg, így a társaság már több mint 1800 otthon építését tervezi a régióban – közölte a cég hétfőn.

A Futureal-csoporthoz tartozó Cordia által tavaly megvásárolt és átnevezett, birminghami központú Cordia Blackswan Birmingham Digbeth negyedében egy közel 8000 négyzetméteres telken építkezik. 

A közlemény szerint a most bejelentett fejlesztéssel együtt a Cordia Blackswan több mint 1800 lakás és mintegy 33,5 ezer négyzetméter kereskedelmi terület építését tervezi az Egyesült Királyság West Midlands régiójában, emellett aktívan keres további építési telkeket is.

Fotó: KALLUS GYORGY / VG

A Cordia a közép- és kelet-európai régióban az egyik legnagyobb lakóingatlan-fejlesztő és -befektető vállalatcsoport, amely jelen van Magyarország, Lengyelország és Románia újlakás-kínálati piacainak közép és felső középszegmensében, továbbá egy pilotprojektje van Spanyolországban. 

A 2020-as konszolidált adatok alapján a vállalatcsoport bevétele 68,3 milliárd forint volt a 2019-es 34,5 milliárd után, adózás előtti eredménye pedig 6,8 milliárdról 22,3 milliárdra emelkedett. 

A mérlegfőösszeg 181,6 milliárd forintról 299,2 milliárdra, a saját tőke 34 milliárdról 69,2 milliárdra nőtt.

Brit céget vett a Cordia

Intenzív nemzetközi terjeszkedése keretében egy brit ingatlanfejlesztő társaságot vásárolt a Cordia International Zrt., amely a lengyel, román, spanyol és német piacon is jelen van.