Hiába értékesíti előzetesen a műhold alapú internetszolgáltatására az előfizetéseket Starlinkje Indiában, a törvényhozók szerint nincs engedélye arra, hogy működjön az országban – írja a Business Insider.

Fotó: MARIANA SUAREZ

A SpaceX leányvállalataként működő Starlinkról a hónap elején azt írták, hogy 2022 decemberére 200 ezer terminált szeretne létrehozni. Igaz ugyanakkor, hogy a cég indiai leányvállalata csak november 1-ével alakult meg – olvasható a Starlink indiai igazgatójának LinkedIn bejegyzésében. 

Mindenesetre az, hogy a cég úgy gyűjt előfizetőket, hogy engedélye nincs, jelzi a megbocsátást mindig könnyebb nyerni mint engedélyt filozófiát működés közben, mely sokszor jellemzi a szilícium-völgyi vállalkozások hozzáállását a szabályozási kérdésekhez.

A Starlink, mely alacsony késleltetés mellett szélessávon működő internetszolgáltatás kínál műholdak segítségével, a tervek szerint azon területek számára hozhatja el a gyors internetet, melyek alacsony népsűrűségük miatt nem jutnak hagyományos szolgáltatáshoz, mivel túlságosan drága a kapcsolat kiépítése.