A Philadelphiában megrendezett Nemzetközi Robotikai és Automatizálási Konferencián (ICRA) mutatta be legújabb fejlesztéseit a Dyson – derül ki a vállalat szerdai közleményéből.

Az eddig csak robotporszívókat tervező vállalat kisfilmjén különböző tárgyakat megfogó robotkezeket látni, és Jake Dyson, a cég főmérnöke arról is beszélt, hogy a hullavingtoni repülőtéren építik az Egyesült Királyság legnagyobb robotikai kutatóközpontját.

Dyson, robot
A cég videójában látható robotkéz
Fotó: Dyson

A Dyson a következő öt év során 2,75 milliárd font értékben tervez beruházásokat, ebből idén 600 milliót költenek, többek között a Hullavington Repülőtér egyik fő repülőgéphangárjának átalakítására. 

A cég a dolgozói létszámot is növeli, így az idén már 2000 ember csatlakozott a céghez, akiknek a fele mérnök, tudós és programozó. 

Mint írják, ezzel még mindig csak a vállalat történetének legnagyobb mérnöki toborzási akciójának felénél tartanak, és további 250 robotikai mérnököt szeretnének felvenni olyan területekről, mint a számítógépes látás, a gépi tanulás, az érzékelők vagy éppen a mechatronika. A következő öt évben pedig újabb 700 fővel növelnék ezt a létszámot. A frissen csatlakozó fejlesztők a wiltshire-i Hullavington repülőtéren, az Imperial College-ban működő Dyson Robotics Lab közelében lévő új londoni laboratóriumban, valamint Szingapúrban, a Dyson globális központjában fognak dolgozni.