A budapesti diszkont légitársaság hétfőn közölte, hogy megszünteti a Wizz UK összes járatát a Doncaster Sheffield néven ismert hub-ból - írta meg a Bloomberg. A pilótáknak és a légiutas-kísérőknek felajánlották, hogy az ország más bázisairól repüljenek.

Airline Wizz Air
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Korábban írtunk róla, hogy

az Egyesült Királyságban fejetlenség uralkodik a légi közlekedésben.

A hosszú ideig tartó lezárás után a brit kormány hirtelen feloldotta az utazási korlátozásokat, erre viszont a légitársaságok nem tudtak reagálni. A hirtelen megnőtt keresletet nem tudták kiszolgálni ezért sorra mondták le a járatokat, volt aki egy órával az indulás előtt értesült róla, hogy a gépe nem fog felszállni.

Folytatódik a repülőtéri káosz, az EasyJet sorra törli a járatait

A briteknek igazi repülőtéri káosszal kell szembenézniük ezen a héten. Túl sokan akarnak egyszerre utazni, a légitáraságok pedig nem tudják kiszolgálni a keresletet.

A társaság szerint a döntésük segít stabilizálni a műveleteiket az Egyesült Királyság más helyszínein. Ezzel minimálisra kívánják csökkenteni a fennakadásokat a légiforgalmi irányításban és a repülőtereken tapasztalható súlyos munkaerőhiányt.

A munkaerőhiány miatt az elmúlt hetekben több száz járatot törtöltek szerte az országban.

A Wizz Air közölte, hogy a mostani döntés ellenére továbbra is elkötelezettek a növekedés mellet az Egyesült Királyságban. Hozzátették, hogy kártalanítják azokat, akiket hátrányosan ért a doncasteri bázis leállítása.