BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Madrid támogatja Szerbia európai integrációját

Spanyolország támogatja Szerbia és a nyugat-balkáni térség európai integrációját  közölte Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök. A spanyol kormányfő Szerbiában kezdte meg négynapos, nyugat-balkáni körútját. Belgrád után Szarajevóba, Mostarba, Podgoricába, Szkopjéba és Tiranába is ellátogat.
 

A térség országai az európai integráció különböző szakaszaiban vannak. Szerbiával és Montenegróval már évek óta folynak a csatlakozási tárgyalások, Albánia és Észak-Macedónia esetében néhány hete hagyták jóvá a csatlakozási tárgyalások megkezdését, Bosznia-Hercegovina pedig benyújtotta uniós tagjelölti kérelmét. Pedro Sánchez nyugat-balkáni látogatásának nem titkolt célja az, hogy új lendületet adjon az uniós bővítésnek és reményt a térségbeli országoknak arra, hogy előbb-utóbb csatlakozhatnak az EU-hoz.
     

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.