Az amerikai Micron az elérhető kormányzati támogatások és hitelek igénybevételével 40 milliárd dollárt fektet be az évtized végéig az amerikai memóriacsip-kapacitások kiépítésébe – írja a Bloomberg. Az idahói vállalat arra számít, hogy új egységeiben a félvezetők gyártása 2025 után kezdődik, és beruházásaikkal 40 ezer munkahelyet fognak teremteni.A fejlesztéseiket olyan támogatásból finanszírozzák, amelyet a Chips and Science Act elfogadása után kapnak meg – közölte a cég. A most beharangozott terv része a vállalat tavaly bejelentett 150 milliárd dolláros globális beruházási programjának. A Micron termelésének nagy része jelenleg a Távol-Keleten, Japánban, Szingapúrban és Tajvanon folyik.

93098961 An employee checks a silicon wafer at the production line of Hana Micron Inc.'s plant in Asan, South Korea, on Wednesday, Nov. 11, 2009. Hana Micron Inc., whose biggest customers are Samsung Electronics Co. and Hynix Semiconductor Inc., said it expects sales to rise as much as 76 percent next year as the computer-memory chip industry recovers. Photographer: Seokyong Lee/Bloomberg via Getty Images
Fotó: Seokyong Lee / Bloomberg via Getty Images
Joe Biden várhatóan ma ír alá egy 280 milliárd dolláros kétpárti törvényjavaslatot, amely Chips and Science Act néven vált ismertté. A törvény az amerikai csúcstechnológiai gyártás fellendítését célozza, és része a kormány azon törekvésének, hogy növelje az Egyesült Államok versenyképességét Kínával szemben.