A kínai feldolgozóipar teljesítménye augusztusban már a második egymást követő hónapban csökkent, miközben lassult a szolgáltatóipari ágazat teljesítménynövekedése.
 

A nemzeti statisztikai hivatal, valamint a kínai logisztikai és beszerzési szövetség (CFLP) által számított feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index (BMI) 49,4 pontra erősödött augusztusban a júliusi 49 pontról, de így is a második egymást követő hónapja állt a növekedést és a visszaesést egymástól elválasztó 50 pontos küszöb alatt.

A feldolgozóiparon kívüli, főleg a szolgáltatásokat és az építőipart tömörítő szektorban lassult a növekedés üteme augusztusban. A gazdaság több mint felét biztosító ágazat beszerzésimenedzser-indexe 52,6 pontra süllyedt a júliusi 53,8 pontról, harmadik hónapja állt a vízválasztónak számító 50 pont fölött.

A feldolgozóipari és szolgáltatóipari adatokat is magában foglaló kompozit beszerzésimenedzser-index 51,7 pontra gyengült augusztusban a júliusi 52,5 pontról. Elemzők kevésbé romló mutatóra, 52,3 pontra számítottak.