a Tesla vezérigazgatója pénteken azt vallotta, hogy a befektetők nem mindig úgy reagálnak a Twitter-üzeneteire, ahogy várta. Az ismert vállalkozó így védekezett egy szerdán kezdődött csalási perben, amelyet egy 2018-as tweetje miatt indítottak ellene. A bejegyzésben azt állította, hogy van elég pénze az elektromos autógyártó magánkézbe vételére.

Elon Musk & Twitter
Fotó: Anadolu Agency via AFP

Musk vallomása az októberben vásárolt közösségimédia-platform, a Twitter használatára vonatkozó kérdésekkel kezdődött. Elon Musk ezt kommunikációs gyakorlatot nevezte a legdemokratikusabb formának, de mint mondta, tweetjei nem mindig hatnak úgy a Tesla részvényeire, ahogy várta. Vagyis szerinte a befektetők nem mindig az elvárásai szerint reagálnak a Twitter-üzeneteire.

Csak azért, mert én tweetelek valamit, nem jelenti azt, hogy az embereknek azt el is kell hinniük, vagy ennek megfelelően kell cselekedniük

– mondta Musk a San Franciscó-i szövetségi bíróságon az esküdtszéknek.

Musk kevesebb mint 30 percig tanúskodott, mielőtt a bíróság elnapolta volna hétfőre a tárgyalást. A mostani meghallgatáson nem kérdezték meg arról a 2018-as tweetjéről, amely szerint fontolgatja a Tesla magánkézbe vételét, és hogy ehhez „a finanszírozás biztosítva van”.

Hétfőn a bíróság várhatóan arra is kitér, hogy miért ragaszkodott ahhoz, hogy szaúdi befektetői támogatással rendelkezik a Tesla magánkézbe vételéhez, ami soha nem történt meg, és hogy tudatosan tett-e lényegesen félrevezető kijelentést a tweetjével.

Hazudott-e Musk a Tesla tőzsdei kivezetéséről?

Amit mondott, nem volt igaz a bíró szerint, az esküdteknek azt kell eldönteniük, ez mozgatta-e a részvények árát.