Több felhasználó is arról panaszkodott szerdán, hogy nem képes új posztot létrehozni a Twitteren, helyette egy hibaüzenetet kapott. A céget vezető csütörtök reggel egy bejegyzésében arról írt, hogy a problémát az alkalmazást szimultán érintő külső és belső problémák okozták, és ígéretet tett arra, hogy hamarosan kijavítják a hibát.

Twitter service stumbles as paying users get more room
Fotó: Constanza Hevia / AFP

A különböző oldalak elérhetőségét követő Downdetector adatai szerint a gondok magyar idő szerint szerda este 11 körül tetőztek, azóta egyre kevesebben jelzik, hogy nem érik el a felületet.

A The Information úgy tudja, hogy a rendszer stabilitása érdekében Musk arra kérte a dolgozókat, hogy tartsanak szünetet az új funkciók fejlesztésében, helyette inkább a rendszer megbízhatóságára koncentráljanak. Az oldalt érintő gondok megjelenése előtt októberben a cég dolgozóinak több mint a felét elbocsátották, amit sokan aggodalommal kísértek, mondván az később problémákat okozhat az oldal működésében.

Azonban nemcsak a Twitter volt elérhetetlen szerdán, hanem a Meta szolgáltatásai is, mint a Facebook vagy az Instagram, ám a vállalat szerint sikerült elhárítani a kimaradást okozó technikai malőrt – írja a Reuters.

A Downdetector közlése szerint a Meta felületeinek elérhetetlensége egy időbe esett a Twitterével. Alig pár hete pedig a Microsoft szolgáltatásai akadoztak.