A Twitter hétezer alkalmazottja több mint felének elbocsátását tervezi a Bloomberg hírügynökség belső vállalati forrásokra hivatkozó jelentése szerint.

The 2022 Met Gala Celebrating "In America: An Anthology of Fashion" - Arrivals, NEW YORK, NEW YORK - MAY 02: Elon Musk and Maye Musk attend The 2022 Met Gala Celebrating "In America: An Anthology of Fashion" at The Metropolitan Museum of Art on May 02, 2022 in New York City. (Photo by John Shearer/Getty Images)
Fotó: John Shearer / Getty Images

A lap információi szerint a Tesla-vezér erről pénteken tájékoztatja majd az alkalmazottakat, emiatt néhány kivételtől eltekintve mindenkit be is rendeltek a munkahelyére.

A Twitter az elsők között tette lehetővé a járvány idején alkalmazottainak a tartós otthoni munkavégzést.

A dél-afrikai származású milliárdos korábban cáfolta a The New York Times jelentését arról, hogy még november elseje előtt bocsátana el a Twitter alkalmazottai közül, hogy elkerülje az aznap megnyíló részvényopciók lehívását. A Twitter nem reagált a Reuters érdeklődésére, és lemondott az értesülés kommentálásáról.

A Bloomberg News szerdai jelentése alapján az elbocsátás 3700 Twitter-alkalmazottat érintene.

A portál szerint a 44 milliárd dolláros felvásárlás miatti költségcsökkentés áll az elbocsátási tervek mögött. Musk és tanácsadói csapata a hírek szerint többféle forgatókönyvet is fontolóra vesznek a létszámleépítések kapcsán, a feltételek még változhatnak. Az egyik fontolóra vett szcenárió alapján a létszámfölöttivé vált dolgozók 60 napra szóló végkielégítést ajánlanak fel.

A maradó munkavállalók számára sincs kolbászból a kerítés a világ leggazdagabb emberének hatalomátvétele óta. Egyes hírek szerint őrült tempót követel Musk az alkalmazottaktól: heti hét nap, napi 12 óra munka az elvárás a programozóktól.

A Reuters hírügynökség a héten korábban arról tett közzé értesülést, hogy Musk elbocsátási terve az első körben az alkalmazottak negyedét érintené. Az Axios médiaportál pedig az alkalmazottak legalább egyharmadának elbocsátásáról tett említést.

Musk a Holdra repítette a kutyás kriptót

A dogecoin árfolyama több mint 90 százalékot emelkedett vasárnapig, miután Elon Musk október 27-én hivatalosan is 44 milliárd dollárért felvásárolta a Twittert.