Világszerte akadoztak a Microsoft szolgáltatásai szerda reggel, a kimaradások a cég számos szolgáltatását érintették a Downdetector adatai szerint, a munkához használatos Outlooktól és Teamstől egészen a játékoknak helyet Xbox Live-ig vagy épp a cég online piacteréig.

Stafford,/,United,Kingdom,-,September,29,2020:,Microsoft,Office Stafford / United Kingdom - September 29 2020: Microsoft Office 365 products as mobile apps seen on the screen of smartphone and blurred finger pointing at it.
Fotó: Shutterstock

A leállás idején a felhasználók nem voltak képesek például a Teams hívásaihoz csatlakozni, üzeneteket küldeni egymásnak vagy más lehetőségeket kihasználni a cég szoftvereiben. 

A Microsoft szerint sikerült azonosítani a hibát feltehetően okozó hálózati problémát, most a következő lépéseken gondolkoznak.

A leállás a Downdetector szerint olyan, a Microsoft tulajdonában álló oldalakat is érintett, mint a LinkedIn vagy a Minecraft, de a legtöbb felhasználó a Teams hibái miatt panaszkodott, amelyet a munkahelyek mellett az iskolákban is használnak – írja a Reuters

A hiba az Office csomagot sem kímélte a beszámolók szerint, de az üzleti felhasználók számára kínált OneDrive-ot is. A Microsoft Teamset mintegy 280 millióan használják munkájukhoz világszerte. A Twitteren az otthonról dolgozók a hosszú hétvége kezdetét ünneplik.

A hibákról érkeztek jelentések Ázsiából és Európából egyaránt.