Tagadja azokat a vádakat, miszerint hamisított útlevéllel akarta elhagyni Montenegrót a Terraform blokklánccég, valamint az ahhoz kapcsolódó, elhíresült terra/luna ökoszisztéma alapítója. A Montenegróban elfogott Do Kvon ügyvédje mindezt szombaton nyilatkozta a Bloombergnek

Branko Andjelic ügyvéd nem volt hajlandó kommentálni Kvon esetleges kiadatását Dél-Koreának vagy bármely más országnak. A montenegrói hatóságok szerint a két férfinél belga és dél-koreai úti okmányokat is találtak. Az Interpol szerint a belga papírok hamisítványok voltak.

Fotó: AFP

A letartóztatást követően a kriptomogul ellen csalás miatt vádat emeltek az Egyesült Államokban is. Az amerikai szövetségi ügyészek bejelentették, hogy kérni fogják Kvon kiadatását New Yorknak, hogy vádat emeljenek. Az ügyészek azzal vádolják Kvont, hogy félrevezette a Terraform által kibocsátott kriptovaluták vásárlóit, és azt állítják, hogy piaci manipulációban vett részt a TerraUSD árának megváltoztatása érdekében.

A szingapúri székhelyű Terraform TerraUSD összeomlása tavaly tavasszal megrázta a kriptovilágot. A Kvon által biztonságosnak és forradalminak kikiáltott algoritmuson alapuló stabilcoin, a terra és az azt fedező, ám valójában értéktelen lunazsetonok árfolyama tavaly májusban omlott össze, elindítva több kriptocég dominószerű bedőlését, miközben csak a Kvon-féle eszközökbe fektetők több mint 40 milliárd dollárt vesztettek.