Három palesztin fegyverest lelőttek és hatot megsebesítettek izraeli katonák a megszállt Ciszjordánia északi részén fekvő Nablusz menekülttáborában történt összecsapásban hétfőn hajnalban – jelentette be hétfőn reggel a palesztin egészségügyi minisztérium.

Izrael, Palesztina, Ciszjordánia, konfliktus, izraeli, palesztin
PALESTINE - THE AIDA REFUGEE CAMP
Korábban az Aida menekülttáborra is lecsaptak az izraeli katonák.
Fotó: Virginie Haffner / Hans Lucas / AFP

A közleményben meg is nevezték a 32, 30 és 24 éves áldozatot. Az Al-Aksza Mártírjainak Brigádja, Mahmúd Abbász palesztin elnök Fatah pártjának fegyveres szárnya hírül adta, hogy a lelőtt palesztinok az ő harcosai voltak.

Az izraeli hadsereg egyelőre nem erősítette meg a hírt.

Az izraeli katonák földmunkagépek kíséretében hatoltak be a menekülttáborba, és megakadályozták a mentőket a táborba való belépésben.

A január óta kiújult izraeli–palesztin konfliktusban 153 palesztin veszítette életét a hadsereggel történt összecsapásokban vagy merényletekben. Ugyanebben az időszakban 20 izraeli állampolgár, egy ukrán nő és egy olasz férfi is meghalt palesztin radikálisok merényleteiben.

Nincs tűzszünet az Izrael és a Gázai övezet közötti rakétaháborúban

Csütörtök este egy gázai rakétának sikerült célba érnie Izrael középső részén. A támadásban egy ember meghalt és többen megsérültek. Erre válaszul Izrael nagyobb mennyiségű rakétával intézett megtorló csapást. A kedden kirobbant rakétaháborúban egyelőre nincs nyugvópont.