Az Egyesült Államokban 239 ezren kértek újonnan munkanélküli-segélyt a múlt héten – ez nemcsak a vártnál kevesebb ezerrel, hanem 11 ezerrel az előző hetinél is. A munkaügyi minisztérium csütörtökön nyilvánosságra hozott adatai szerint a tartósan segélyen lévők száma azonban a vártnál többre, 1,716 millióra emelkedett, ami 32 ezres növekedés. 

Employees and volunteers help pack and sort humanitarian aid donations to be shipped to Ukraine at Meest-America, Inc warehouse in Port Reading, New Jersey, on March 8, 2022. (Photo by ANGELA WEISS / AFP)
Fotó: AFP

A Forexlive tudósítása szerint a legnagyobb mértékben Ohióban, Kaliforniában, Texasban, New Jersey-ben és Connecticutban emelkedett az újonnan segélyért folyamodók száma, a leginkább pedig Missouriban, Floridában, Iowában, Arkansasban és Kentuckyban csökkent.

A portál szerint nincs kizárva, hogy az egyik legnagyobb amerikai fuvarozó, a Yellow csődje nagyban hozzájárult a számok növekedéséhez. A cég harmincezer embert foglalkoztatott.

Az adatok mindenesetre megerősítik, hogy az amerikai még mindig erős a lassuló, de még magas és az emelkedő kamatlábak ellenére.