Nemzetközi gazdaság

Sztársportolók diktálják már a divatot is Beckhamtől Hosszú Katinkáig

A sportvilág legjobbjait nemcsak a sportteljesítményük miatt bálványozzák, hiszen akár milliók öltözködési szokásait is képesek befolyásolni. Rajongóik előszeretettel követik kedvenceik öltözködési stílusát, amivel az utóbbiak a sportvilág igazi divatikonjaivá váltak.

A sportvilág legjobbjait nemcsak a sportteljesítményük miatt bálványozzák, hiszen milliók öltözködési szokásait is képesek befolyásolni. Rajongóik előszeretettel követik kedvenceik öltözködési stílusát, amivel a sportvilág igazi divatikonjaivá váltak. Persze a sikeres sportolók által viselt márkák, egyedi darabok reklámértéke sem elhanyagolható.

A fiatalok, akiknek jellemzően még nincs kialakult öltözködési stílusuk, manapság nem kizárólag a filmsztárok vörös szőnyeges bevonulását vagy a híres divatházak kifutóit figyelik árgus szemekkel, hanem a legalább ugyanolyan híres sportolók stílusát is szívesen másolják.

A mérkőzésekre érkező sztársportolók, mint David Beckham, Patrick Mahomes vagy Travis Kelce, gyakran pont úgy festenek egy NFL- vagy NBA-meccs előtt, mint a mozisztárok a vörös szőnyegen az Oscar-gála előtt, vagy mint a jól öltözött üzletemberek, akik egy fontos megbeszélésre érkeznek.

 

Los Angeles Premiere Of Peacock's 'Shooting Stars'Dru Joyce III, Sian Cotton, LeBron James, Willie McGee and Romeo Travis arrive at the Los Angeles Premiere Of Peacock's 'Shooting Stars' held at the Regency Village Theatre on May 31, 2023 in Westwood, Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto) (Photo by Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
A Peacock Shooting Stars című filmjének premierjére – amelyet a Regency Village Theatre-ben tartottak 2023. május 31-én Westwoodban, Los Angelesben – érkezett Dru Joyce III., Sian Cotton, LeBron James, Willie McGee és Romeo Travis. 
Fotó: AFP

Az üzleti világ nagyjai is gyakran a híres sportolók öltözködési szokásait próbálják lekoppintani. Divatguruk tanácsát kérik ki, ha biztosra akarnak menni. A jól fizetett stylistok legtöbbször a szintén jól fizetett sztársportolók által is előszeretettel választott márkákkal dolgoznak. A George Esquivel is egy ilyen márka, amely egyedi cipőket készít NBA-játékosoknak, és termékei Hollywood, a sport- és üzleti élet jómódú képviselői között igen nagy népszerűségnek örvendenek. 

Olyan illusztris neveket találunk a vásárlói között, mint Madonna, Brad Pitt vagy LeBron James . 

Úgy diktálnak, hogy megkeresik a saját stílusukat

A sportolók is ugyanúgy, mint minden más „halandó”, próbálják követni a saját ízlésüket, és megtalálni a saját stílusukat. A klasszikus daraboktól az avantgárdig sokféle divatirányzat között válogatnak, ha első látásra nem is mindig túl sikeresen. Elég megemlíteni Denis Rodmant, aki extravagáns külsejével és nem kevésbé extravagáns ruhadarabjaival a kosárlabda-kultúra részévé vált. 

Kevin Love, a Miami Heat veterán olimpiai és világbajnok kosárlabdázója például már inkább a klasszikus stílust képviselő Ralph Lauren darabokat viseli szívesen, míg a Washington Wizard kosarasa, Kyle Kuzma az avantgárd stílusért van oda. A brazil labdarúgó, Neymar ruhaválasztása már átlagosnak számít a megannyi sztár sokszor polgárpukkasztó megjelenése között, és talán ezért is olyan népszerű a legtöbb fiatal számára. 

*EXCLUSIVE* EJ Johnson struts his stuff and makes the sidewalk his Catwalk *EXCLUSIVE* **SHOT ON 1/11/16** Beverly Hills, CA - EJ Johnson, son of famous basketball player Magic Johnson and reality TV star of E!'s show, Rich Kids of Beverly Hills, was seen on a shopping trip alone serving up some fierceness on the side walk. The 23 year old flaunted his high fashion look as he made his way down the street holding a shopping bag from Louis Vuitton. Johnson, who is at least 180 pounds lighter, had surgery for weight loss, looks completely different and is proud of it! He was wearing an all black outfit with a tee, a studded leather jacket, fur vest, ripped leather leggings, ankle boots, oversized cat eye sunglasses, paired with a Chanel oversized bag.AKM-GSI     January 12, 2016To License These Photos, Please Contact :Steve Ginsburg(310) 505-8447(323) 423-9397steve@akmgsi.comsales@akmgsi.comorMaria Buda(917) 242-1505mbuda@akmgsi.comginsburgspalyinc@gmail.com  January 12, 2016
Magic Johnson fiát, E. J. Johnsont extravagáns öltözetben, egy Louis Vuitton táskával bevásárlókörútján kapták lencsevégre Beverly Hillsben. 
Fotó: Northfoto

A méregdrága egyedi kiegészítők is nagyon felkapottak a sportolók körében. Jaason Arasheben, a Beverly Hills jól ismert ékszertervezője és ékszerüzlet-tulajdonosa gyémánttal kirakott kiegészítőket árul sztársportolóknak. 

Itthon is hasonló a helyzet: Hosszú Katinkától Dzsudzsák Balázsig

Háromszoros olimpiai bajnok úszónk, Hosszú Katinka Dior kézitáskája vagy a sokszoros fociválogatott Dzsudzsák Balázs csúcskategóriás Richard Mille karórája is jó példa arra, hogy legsikeresebb magyar sportolóinktól sem állnak távol a menő darabok. 

 

 

játékos sportvilág bevonulás filmsztár NFL
Kapcsolódó cikkek