A Richter Gedeon Rt. és az amerikai KV Pharmaceutical Co. hosszú távra szóló licencmegállapodást kötött, amelynek értelmében a magyar cég Kelet-Európában forgalmazhatja a KV gombás fertőzés elleni készítményét -- jelentették be tegnap. A megállapodás szerint a Richter feladata a Gynazole névre hallgató termék törzskönyveztetése is az egyes országokban.
A társaság árbevételére jelentős hatással csak 2002-től lehet a Gynazole felvétele a termékpalettára. A magyarországi törzskönyveztetés ugyanis már jövőre lezárulhat, a többi országban azonban valószínűleg hosszabb időt vesz majd igénybe az eljárás.
A licenctermékek értékesítése a Richter 59,55 milliárd forintos tavalyi árbevételének 14 százalékát tette ki, s ez az egyik legalacsonyabb arány a kelet-európai gyógyszercégek között. A társaság utoljára az idén szeptemberben lépett a piacra új licenctermékkel, ekkor kezdődött meg ugyanis a Boots Healthcare által gyártott Nurofen fájdalom- és lázcsillapító magyarországi forgalmazása. Az innen származó bevételről a Richter harmadik negyedéves gyorsjelentése még nem közölt adatokat.
A butoconazol-nitrát hatóanyagú, lokális hüvelyi gombás fertőzés ellen ható Gynazole a KV gyártásában először az idén júliusban került az amerikai piacra. A termék sikerét mutatja, hogy a hasonló produktumok évi 175 millió dollár forgalmúra becsült amerikai piacán azóta 5,5 százalékos részesedést szerzett.
Felmérések szerint a Gynazole jelenleg a leggyorsabban növekvő forgalmú termék a vényköteles női gyógyszerek között. A KV már korábban két hasonló licencmegállapodást hozott tető alá, s ezeknek köszönhetően jelenleg már 26 országban áll bevezetés előtt a Gynazole. Eközben folynak a tárgyalások újabb forgalmazók bevonásáról is.
A Richter által kiadott közlemény elsősorban azt hangsúlyozza, hogy a megállapodás illeszkedik a cég termékpalettájának szélesítését célzó stratégiába. Az elemzők külön felhívják a figyelmet, hogy az exportpiaci értékesítés erősítése különösen a belföldi gyógyszerárviták fényében tekinthető kedvezőnek.
A Richter az idei első kilenc hónapban 22,69 milliárd forintos bevételt könyvelhetett el a kelet-európai, illetve a FÁK-beli exportpiacokon, ami közel 36 százalékos bővülést jelent az egy évvel korábbihoz képest. Ezzel szemben a belföldi forgalom több mint egy százalékkal visszaesett.