Az első fél évben folytatódtak a létszámleépítések a bankoknál és a brókercégeknél az előzetes adatok szerint -- értesült a Világgazdaság.
A brókercégeknél bő két éve még négyezren álltak alkalmazásban, jelenleg viszont -- a tőzsde tartós pangásának és több cég kivonulásának, bezárásának köszönhetően -- alig ezren dolgoznak ott. A bankszektorban az idén az előző évekhez hasonlóan mintegy 1500 munkatárstól válhatnak meg (így a teljes állomány valamivel 25,5 ezer fő alatt lesz év végére).
Az ABN Amro Bank és a Kereskedelmi és Hitel Bank fúziója nyomán például az első fél évben 530 munkatárs távozott, s a 40 fiók tervezett bezárásának is köszönhetően ez évben még száz főnek mondhatnak fel. A maradóknak viszont "ösztönző" bérrendszert dolgoztak ki.
Elbocsátásokat helyeztek kilátásba az OTP Bank legutóbbi közgyűlésén, s leépítések várhatók a Magyar Posta fiókjaival "összefésülendő" Postabank-hálózatban is. Karcsúsíthatja állományát a fúzióra lépő HypoVereinsbank Hungária és Bank Austria Creditanstalt is.
A létszámukban valamennyit gyarapodó pénzintézetek nem tudják egészében "felszívni" a munkaerő-fölösleget. Így is jó hír, hogy például a Raiffeisen Bank munkatársi gárdája 2000 júniusa óta bő 100 fővel nőtt.
A bankszektorban mintegy két éve, a konszolidáció megindultával, a brókereknél pedig egy esztendeje indultak meg a jelentősebb leépítések -- emlékeztetett Nagy Viktória, a Hay Management Tanácsadók Kft. információszolgáltatási divízióvezetője.
Úgy tűnik, az elbocsátottak nem mindig találnak könnyen munkát. A befektetési szolgáltatóknál dolgozók speciális tudással bírnak, így más területekhez képest gyakorta nehezebb elhelyezni az innét érkezőket -- nyilatkozta Zentai Norbert, az Antal International munkaerő-közvetítő illetékese. A feleslegessé váló tőkepiaci elemzők sokszor a vállalati elemzői, cégfinanszírozói ágakban kaphatnak munkát. A brókerek elvárásai az új munkahelynél viszont olykor irreálisak -- figyelmeztetett a szakember.
A bankok esetében Zentai szerint nemcsak a mostani összeolvadások, de már az 1997--98. évi rossz eredmények is éreztették hatásukat a munkaerőpiacon.
A vállalati szektor -- középvezetőként, a cégek treasuryjában vagy elemzőközpontjában -- korábban meglehetősen jól átvette ezt a munkavállalói kört. A vállalati treasuryk fenntartását azonban csak a legnagyobb hazai cégek engedhetik meg maguknak, ráadásul az euró bevezetésével ezek szerepe is fokozatosan csökken. Újabban viszont sok esetben a pénzintézeteket külsősként kiszolgáló informatikai és e-üzletági cégek adnak kenyeret a bankoktól távozóknak.
A bankoknál immár nemcsak az alkalmazottak, de a középvezetők egy része is bizonytalannak érzi székét -- mutatott rá Visegrádi Tamás, a Siklóssy & Partner ügyvezető igazgatója. A bankosok továbblépését megkönnyíti, hogy képzettségük "homogénebb" (pénzügyi jellegű), miközben a brókertársadalom iskoláinak típusát tekintve vegyes képet mutat.
A fejvadászcég szerint az eddig is (vállalati) vevőkapcsolati területen tevékenykedő bankosok például a vevőgondozói-szolgáltatásértékesítési munkakörökben találhatnak maguknak állást különböző cégeknél. A számviteli téren dolgozókat is el tudják helyezni vállalatoknál, noha a két ágazatnál némileg mások a feladatok.
A Siklóssy & Partner egyébként negyedéves indexet számol a pénzügyi szektorban megjelenő új álláshirdetésekről. Az előzetes adatok szerint a 2. negyedben (ismét) csökkent az új álláslehetőségek száma a piacon.
Anyagilag viszont jól járnak azok, akikre munkaadóik tartósan számítanak a pénzügyi szektorban. A magyar pénzintézetek tehát inkább elbocsátással, s nem a javadalmazás csökkentésével spórolnak -- olvasható ki a statisztikai hivatal adataiból.
Az elmúlt négy és fél évben semmi sem veszélyeztette a pénzügyi tevékenység ágazat vezető helyét az átlagkereseti ranglistán. 1998-tól minden esztendőben itt fizették a legtöbbet a dolgozóknak, sőt, a nemzetgazdasági átlagkeresethez viszonyított különbség ebben az időszakban még nőtt is.
1997-ben egy (átlagos fizetést kapó) pénzügyi dolgozó 80 százalékkal keresett többet az országos átlagnál. A nettó keresetek tekintetében ez az érték az idén érte el a 100 százalékot. Ez azt jelenti, hogy az ágazatban alkalmazottak keresete gyorsabban nőtt a nemzetgazdaságban megfigyeltnél. 2000 tavaszán a pénzügyi szektorban dolgozók nettó keresete 122 ezer forint volt, miközben 80 ezer forint feletti értéket a többi ágazat egyike sem tudott felmutatni.