Jelentős mértékben emelkedtek az árak a főbb külföldi tőzsdéken, főként a technológiai részvények voltak keresettek. A befektetők optimizmusát az hozta meg, hogy a Philips és a Texas Instruments egyaránt kedvező piaci tendenciákról számolt be, s az Egyesült Államokban a vártnál jobb makroadatok láttak napvilágot.

A Philips közel 8 százalékkal ugrott meg, miután közölte, hogy az első három hónapban nyereségessé vált a tevékenysége. A Nokia 5, a Vodafone pedig 6 százalékkal drágult. Az autógyártók is jól szerepeltek, a DaimlerChrysler például négy és fél százalékkal került magasabbra, ami főként annak volt köszönhető, hogy a General Motors növelte az idei profitra vonatkozó tervét.

A kedvező vállalati hírek mellett az is jó hangulatot teremtett New Yorkban, hogy a márciusi infláció a vártnál alacsonyabb volt, az ipari termelés növekedési üteme pedig kétéves csúcsra emelkedett. A megrendelési állomány növekedéséről beszámoló Texas Instruments 6 százalékkal került magasabbra, nyomában az Intel 5 százalékkal drágult. A General Motors szintén csaknem 5 százalékkal erősödött lapzártánkig. A General Electric is felfelé tartott, miután a Prudential Securities kedvező elemzést adott ki a mamutcégről.

Mérsékeltebb volt a vételi hullám Kelet-Európában, az indexek csak kissé emelkedtek. A Rosztelekom 3 százalékkal került magasabbra, miután ígéretet tett a transzparencia javítására.