Az ING Globális Részvény Alap éves jelentése szerint a nettó eszközérték a 2001. év eleji 1,41 milliárd forintról év végére 1,64 milliárdra növekedett. Ez a beáramló mintegy félmilliárd forintnak tulajdonítható, viszont az alap mára 6,3 milliárd forinttal rendelkezik.

Az alap célkitűzése: aktív portfóliómenedzsment alkalmazásával a világ részvénypiacainak tendenciáit reprezentáló MSCI World Free Index teljesítményét meghaladni. Az index mintegy 1500 tagjával szemben az alap részvényeinek elemszáma átlagosan száz körül alakult, a fennmaradó részt az RMAX reprezentálta. A részvényportfólió összetételében követi az ING egyik luxemburgi alapját. A tranzakciós költségek leszorítása érdekében az alapkezelő törekedett arra, hogy alacsony forgási sebesség és minimális tranzakciós költségek jellemezzék az eszközöket. Az alap így ritkán, mintegy hathetente eszközölt tranzakciókat 80-85 százalékos részvénykitettség mellett.

Az egy jegyre jutó nettó eszközérték 21 százalékkal csökkent, a referenciaportfólió éves hozama -15,3 százalék volt. (VG)