A két napig zárva tartó londoni tőzsde csaknem 2 százalékos zuhanással hozta be lemaradását a többi európai piachoz képest, az indexek többsége azonban csak kismértékben változott tegnap. Elsősorban az olajrészvények gyengélkedtek, mivel a nyersanyagár két és fél hónapos mélypontra került. A BP közel 4, a Shell 3 százalékkal került alacsonyabbra.

Rosszul szerepeltek a nagy brit biztosítótársaságok is, a Morgan Stanley Dean Witter ugyanis kedvezőtlen elemzéseket jelentetett meg a szektorról. A napok óta meredeken zuhanó Nokia iránt viszont feltámadt némi érdeklődés, és 3 százalékot emelkedett a jegyzése.

A Wall Streeten az javította a hangulatot, hogy az ISM szolgáltatási indexe az elemzői várakozásoknál magasabb értéket mutatott. A Gap ruhacég részvényei több mint 3 százalékkal ugrottak meg, miután a Prudential Securities javította a papírokra vonatkozó ajánlását. Stabilan erősödött a Wal-Mart is, ugyanis az elemzői várakozásokat meghaladó forgalombővülésről számolt be. A Microsoftot a Credit Suisse First Boston javuló profit-előrejelzése segítette, bár a szoftvercég így is csak másfél százalékkal tudott magasabbra kerülni. A számítógépes részvények viszont gyengélkedtek, így a Nasdaq Composite a negatív tartományban mozgott lapzártánkkor.

A kelet-európai tőzsdék minimális mértékben emelkedtek. A legjobban a Szurgut ment Moszkvában, az olajcég papírjai 4 százalékkal drágultak.