A kereskedés első részében még jól tartották magukat az európai részvényjegyzések, de a gyenge amerikai nyitást követően gyorsan süllyedni kezdtek az árak. London zárva tartása miatt a forgalom gyengébb volt az átlagosnál, a befektetők főként a technológiai részvényektől igyekeztek megszabadulni.

A félvezetőiparban érdekelt STMicroelectronics és az ASML egyaránt 5 százalékkal értékelődött le, de 4 százalékot veszített a Nokia is. A legrosszabbul a KPNQwest részvényesei jártak, az üvegszálas kábelhálózatokat üzemeltető cég jegyzése 70 százalékot zuhant, miután egy holland bíróság fizetésképtelennek nyilvánította. A kevés emelkedő papír közé tartozott a DaimlerChrysler, miután a Deutsche Bank jelezte, hogy az idén nem válik meg 12 százalékos részesedésétől.

A Wall Streeten a 22 százalékot zuhanó Tyco került a figyelem középpontjába, a cég adócsalás gyanújába keveredett vezérigazgatója ugyanis benyújtotta lemondását. A szoftverrészvényektől az vette el a befektetők kedvét, hogy a Goldman Sachs rontotta a Comverse Technology papírjaira vonatkozó ajánlását, s visszafogta profit-előrejelzését. A Comverse 10, a Veritas Software 7 százalékot esett.

A bankrészvények húzták felfelé a kelet-európai indexeket. A Cesky Telecom csaknem 9 százalékkal ugrott meg az osztalékspekulációk nyomán, a Bank Pekao több mint 4 százalékkal erősödött.