Tovább gyorsult a részvényárak zuhanása a főbb európai tőzsdéken. A hangulatot újabb kedvezőtlen céghírek rontották, s az előző nap jelentős veszteséggel záró amerikai piacok nyomán már amúgy is kedvezőtlen előjelekkel indult a kereskedés.

Az átlagot lényegesen alulmúló teljesítményt nyújtott az autóipari szektor, miután a Morgan Stanley Dean Witter az egész iparágat leminősítette. A Renault közel 7, a Volkswagen 6 százalékot vesztett értékéből. A huzamosabb ideje süllyedő indexek eladásra késztették a pénzintézeti részvények birtokosait is, a Credit Suisse 5, az ING 4 százalékkal került alacsonyabbra. A Reuters jegyzése 14 százalékot zuhant, miután bejelentette további 650 munkahely megszüntetését.

A Morgan Stanley elemzése nyomán közel 4 százalékot esett a General Motors is a tengerentúlon. A bankrészvények is gyengélkedtek a Goldman Sachs visszaeső profitot mutató beszámolója után. A ChevronTexaco viszont 2 százalékkal drágulni tudott, ugyanis a JP Morgan emelte a nyereségre vonatkozó előrejelzését.

Prágában és Varsóban viszonylag kis veszteségekkel megúszhatták a befektetők. Moszkvában azonban ismét két és fél százalékkal morzsolódott le az RTS dollárindex. Az UES további 5 százalékot esett, miután hivatalosan is megerősítették, hogy az áramtarifák csak a vártnál kisebb mértékben emelkedhetnek.