Erőteljes gyengüléssel kezdte a napot a forint a bankközi devizapiacon: a délelőtti órákban a nemzeti fizetőeszköz már csak 11,5 százalékra állt a sávközéptől az erős oldalon. Délutánra azonban az euró kissé gyengülni kezdett, kora este a forint így a sávcentrumtól számított 11,93 százalékon állt.

A piacon komoly forgalmat generált, hogy az euró számottevően erősödött a dollárhoz képest. Az európai deviza ára a forinttal szemben is nőtt: délelőtt 244,60-ot kellett adni érte. A délutáni korrekció után a keddinél 50 fillérrel többet, 243,10/243,20 forintot kellett adni érte.

A dollár ugyanakkor folytatta gyengülését - mégha ez a forinttal szemben nem is volt olyan számottevő, mint az euróhoz képest. Kora este a keddinél egy forinttal alacsonyabb áron, 254,50 körül kötöttek üzleteket a zöldhasúra.

A forintpiacon az előzetes várakozásoknak megfelelően megtörtént a kamatszint-emelkedés. A jegybank kéthetes betétjeiben lekötött pénzösszeg 54,5 milliárdos emelkedése miatt bekövetkezett likviditásszűkülés az overnight kamatokat 50-70 bázisponttal, 8,30-8,40 százalékra nyomta fel.