A HVB Bank Hungary Rt. és a HVB-csoporthoz tartozó jelzálog-hitelintézet június első napjaitól olyan új termékcsomagot kínál a lakáskölcsönt felvenni szándékozó ügyfelei számára, amely a HVB-csoport által Németországban, illetve Európa számos országában a jelzálog-hitelezés terén szerzett tapasztalatokra épülve egyszerű, gyors, ügyfélközpontú ügyintézés és igény szerinti mélységű banki asszisztencia mellett kedvező kondíciókat tartalmaz, valamint a kapcsolódó egyéb banki szolgáltatások igénybevételének lehetőségét biztosítja.

A HVB az építési vállalkozások részére biztosított kedvező kamatozású konstrukciói révén évek óta jelen van a hazai ingatlanfejlesztésekben. A csoport által finanszírozott lakópark- és társasházépítésekhez kapcsolódóan a HVB Jelzálogbank Rt. egyedülálló hitelkonstrukciója révén eddig is biztosította az ebben a körben épülő lakásokat megvásárló magánszemélyek részére a valamennyi állami támogatást biztosító kölcsönök igénybevételének lehetőségét. A HVB Bank Hungary Rt. és a HVB Jelzálogbank Rt. együttműködése alapján mára a lakáshitelezés terén rendelkezésre álló alapos szakmai háttér elérhetővé vált mindenki számára, akár használt, akár új lakás vásárlásakor.

A HVB Bank Hungary Rt. elsősorban a lakáskölcsönre vonatkozó kérelem gyors, hatékony ügyintézését előtérbe helyezve szeretne kitűnni versenytársai közül. A hitelügyintézés egyszerűsítését és a kamatok mérséklését segíti az, hogy a hitelezésben a hitelnyújtó kereskedelmi bank mellett nem egy külső refinanszírozó egység, hanem a csoport jelzálog-hitelintézete vesz részt.

Ez az együttműködés lehetővé teszi a HVB Bank Hungary Rt. ügyfelei számára, hogy valamennyi lakáscélú állami támogatást optimális feltételek mellett vegyék igénybe, gyorsan és ténylegesen hozzájuthassanak a kölcsönhöz, azaz ne kelljen a lakást értékesítőt a vételár tényleges kifizetése helyett más fizetési módozat elfogadhatóságáról meggyőznie (például hitelígérvényt biztosítania vagy a letétbe helyezett zárolt pénzösszeg mibenlétéről tájékoztatnia). A kölcsön kamata így már az induláskor a meghirdetett lehető legalacsonyabb lehet, a kamat mértéke nem függ a földhivatali ügyintézés kiszámíthatatlan időtartamától, azaz a kölcsönszerződés aláírása és a hitelező bank jelzálogjogának bejegyzése közötti időtartam alatt is a legalacsonyabb mértékű kamatot fizethetik.

A kölcsön futamideje alatt az ügyfelek automatikus hitelfedezeti életbiztosítást élvezhetnek oly módon, hogy ennek teljes költségét a pénzintézet állja. Az ügyfelek maguk határozzák meg a hitel biztosítékául szolgáló ingatlant vagy ingatlanokat, tehát annak nem kell szükségszerűen a hitellel megvásárolni kívánt lakásnak lennie. A hitelfelvevők hosszú távra is biztonságosan tervezhetik a lakáskölcsön terheit, tekintettel arra, hogy a hitel teljes költsége (kamat és valamenynyi járulékos költség) a futamidő egészére maximált. Ezen felül lehetőségük van az ügyfeleknek a hitelszerződést áttanulmányozni, mivel azt az aláírást megelőzően e-mailben megküldik számukra.

Dr. Szikszay András, a HVB Jelzálogbank Rt. ügyvezető igazgatója