A Tiszántúli Áramszolgáltató Rt. (Titász), a Pannon-Váltó Rt., illetve a Budapesti Ingatlanhasznosítási és Fejlesztési Rt. (BIF) tegnapi rendes évi közgyűlésén az igazgatósági javaslatoknak megfelelő osztalékokról döntöttek a tulajdonosok. A Titász részvényenként 740 forintos osztalékot fizet, ami jelentősen felülmúlja a tavalyi 200-at csakúgy, mint a társaság 2,8 milliárd forintos adózott eredménye, amely a 2001. évinek közel 2,9-szerese. A közgyűlés új igazgatósági elnökének Antal József igazgatósági tagot választották meg a lemondott Bakács István helyett, aki igazgatósági tagként továbbra is részt vesz a vállalat irányításában.

A Pannon-Váltó az idén 60 forint osztalékot fizet, csakúgy, mint tavaly. A vállalat üzleti eredménye 2002-ben negatív lett, amelyet a pénzügyi műveletek 160,535 millió forintos eredménye javított, így összesen 69,436 millió forintos adózott eredményt értek el. Ezt teljes mértékben kifizetik osztalékként, és az eredménytartalék terhére igénybe vesznek további 35,5 millió forintot. A cég adózott eredménye 24 százalékkal növekedett az előző évhez viszonyítva, ugyanakkor a saját tőke értéke 5 százalékkal csökkent.

A BIF 150 forint osztalékot fizet részvényeseinek, amely éppen fele az előző évinek. A vállalat adózás utáni eredménye meghaladja az 558 millió forintot, ez 2001-hez képest közel 48 százalékos csökkenést jelent. Az adózott eredmény 70 százalékát fizetik ki osztalékként. (VG)