Ez év végéig az Európai Bizottság tisztviselőinek többsége MasterCard vállalati bankkártyára cseréli le öt éve használt vállalati plasztiklapját. A nemrégiben indított program részeként az idén 4 ezer hitelkártya kibocsátását kezdte meg a MasterCard Europe és a BCC, a közel 50 vezető pénzintézetet tömörítő belga hitelkártya-szervezet - adta hírül a társaság tegnapi közleményében.

A kártyatársaság emblémája szerepel a francia kormánykabinet beszerzési vállalati kártyáin, valamint a francia honvédelmi és belügyminisztérium hivatalnokai által használt plasztiklapokon. A 2001 decemberében a norvég honvédelmi minisztériummal aláírt megállapodás értelmében pedig a kabinet tisztviselői MasterCard kártyával egyenlítik ki beszállítói és beszerzői számláikat.

Az év első hat hónapjában egyébként a nem túl kedvező világgazdasági helyzet, illetve az utazási kedv mérséklődése közepette is sikerült bővülést felmutatnia a MasterCard Internationalnek. A kártyatulajdonosok világszerte 7,1 milliárd tranzakció során használták plasztikkártyájukat, amely 6,3 százalékos erősödést jelent az előző év hasonló időszakához képest. A plasztiklapokkal elköltött öszszeg továbbra is két számjeggyel nőtt: a 430,3 milliárd dolláros összeg 10,7 százalékos növekedést takar.