A Pannonplast-részvényforgalom elmúlt időszakbeli látványos emelkedésének immáron megvan a magyarázata: a korábban 12,7 százalékos pakettet birtokló Karsai Holding részesedése mostanra 9,9 százalékra morzsolódott le - derül ki a társaság tegnapi közleményéből. A holding november 12. és január 27. között a tulajdonában lévő 540 829 Pannonplast-részvényből 123 827 darabot értékesített 1335-1454 forint közötti árfolyamon. Az eladáson nyereséget aligha realizálhatott a Karsai Holding, hiszen a birtokában lévő csomaghoz 2100 forintos átlagáron jutott hozzá korábban.

A Pannonplast tavaly novemberi rendkívüli közgyűlése után úgy döntöttünk, három sikertelen kísérletet követően nem kívánunk tovább harcolni a részvényesekkel - mondta kérdésünkre Karsai Béla, a Karsai Holding elnök-vezérigazgatója. Új célokat kerestünk, három zöldmezős beruházásba is belevágtunk, s ehhez a meglévő forrásaink mellett továbbiakra is szükségünk volt - indokolta a Pannonplast-részvények eladását a társaság első embere.

A Karsai Holding körmendi beruházása, amelynek keretében 400 milliós ráfordítással új üzemet létesített, lassan a végéhez közeledik. A próbaüzem februárban kezdődik, s a tervek szerint műszaki műanyag termékeket állítana elő. Az idén Orosházán és Erdélyben végeznek nagyobb beruházást, míg az ásványvíz-kitermeléssel és -palackozással foglalkozó cégüket, a Mohai Ágnes Kft.-t egy újabb szárnnyal egészítik ki. Ezek összvolumene meghaladja az egymilliárd forintot - tudtuk meg Karsai Bélától. A kérdésre, miszerint újabb Pannonplast-részvények értékesítését tervezik-e, az elnök-vezérigazgató határozott nemmel felelt, hozzátéve: a tavaszi közgyűlésen ott lesznek, ám már csak passzív szerepkörben. (FB)