Nehezen indult, később azonban felpörgött az élet az európai tőzsdéken az elmúlt héten. Hétfőn még lefelé tartottak az indexek: a félreszámlázással vádolt Vodafone és a gyenge eredményeket váró GlaxoSmithKline árfolyamainak esése húzta lefelé a piacokat. Keddtől fordult a helyzet és erősödésre váltottak a legfőbb európai indexek: kedden a biztosítóké, szerdán az autógyártóké volt a főszerep. A hét vége felé a Simens és a TUI is jól szerepelt.

Az európaihoz hasonló, eredményeiben azonban kissé vegyesebb képet mutattak a héten az amerikai piacok. A hétfői kereskedés itt is visszaesést hozott, amit többek között a Pfizer gyengélkedése indukált, kedden azonban már fordítani tudtak az indexek. A Veritas és Wal-Mart kedvező második negyedéves eredményközlése, illetve várakozása átmenetileg javított a hangulaton, szerdára azonban ismét kifogyott a lendület. A pesszimizmust ekkor a védelmi kiadások nélküli rendelésállomány visszaesése gerjesztette. A relatív gyenge eredményvárakozásokból a hét végére is maradt még bőven, a Jukosz körüli huzavona rendeződése, illetve néhány optimista prognózis azonban megsegítette az indexeket.

Budapesten összességében erősödésre állt a piac: a BUX egy héttel korábbi, 11 484 pontos szintje után, 11 680 ponton állt a hét utolsó napján. Egyedül a szerdai kereskedelem hozott visszaesést az index értékében. A hétfő főszereplője a Richter volt, a gyorsjelentésével kapcsolatos optimista várakozások a nap nyertesévé tették a papírt. Kedden továbbra is szolid forgalom mellett a legtöbb, előző nap még nyertes blue-chip lefelé korrigált, erősödött viszont a Mol, illetve a nap végére a Matáv is. A Richter és az FHB visszaesett kedden.

Azért, hogy határozott trendet még véletlenül se lehessen felvázolni, a Richter szerdán ismét a pozitív tartományba lógott, a Mol viszont - a Jukosz-ügyre reagálva - vesztett az értékéből. A hét végére felpezsdült az élet a piacon: csütörtökön több mint 10 milliárdos forgalom és még pénteken is kitartó BUX-erősödés jellemezte a hazai piacot.