Veszteségesen működött az első fél évben a délkelet-magyarországi régió meghatározó malomipari cége, az Agrimill-Agrimpex Rt., amit a kedvezőtlen piaci körülményekkel magyaráz a menedzsment. A gazdaságos működés érdekében a cég vezetősége felhagyott a malmi és takarmányipari tevékenységgel, s a jövőben csak a Ham-Let nevű puffasztottgabona-üzletág továbbfejlesztésére, ingatlanjaik hasznosítására, illetve a szemestermény-tárolásra kívánnak koncentrálni.

Javuló gazdálkodásról tett tanúbizonyságot a Gardénia csoport, amely az első fél évben már kisebb nyereséget ért el a bázisidőszaki veszteséget követően. A lakástextilre specializálódott társaság árbevétele 9 százalékkal lett nagyobb, legfőképpen az export 44 százalékos - ezen belül a német piacra irányuló kivitel 90 százalékos - bővülésének köszönhetően, ami kompenzálni tudta a belföldi eladások 20 százalékos mérséklődését.

Felére csökkent első féléves adózott eredménye a másik győri textilipari cégnek, a Pannon-Flaxnak. Az árbevétel ugyanis 32 százalékkal mérséklődött a belföldi forgalom visszaesése miatt. Mindezt az export 14 százalékos bővülése sem tudta ellensúlyozni. A vezetőség az év második felétől azt várja, hogy tovább növelje exportértékesítését, belföldön pedig a közületek pályázatain minél eredményesebben szerepeljen, ígyl továbbra is a tervezett árbevétel elérésére törekszenek.

Az állatgyógyászati termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Phylaxia Pharma csökkenő nyereségről számolt be 2004 első fél évében. Ennek oka a mérséklődő árbevétel mellett a pénzügyi ráfordítások emelkedése volt. Elsősorban a társaság belföldi forgalma csökkent, azon belül is a viszontforgalmazott termékek eladásában volt jelentős a visszaesés. Az export szerény mértékben nőtt, igaz, volumene egyelőre nem jelentős. A társaság célja, hogy az értékesítésén belül növelje az export részesedését, belföldön pedig több saját terméket forgalmazzon

A Styl vesztesége kismértékben csökkent az első fél évben, pedig árbevétele 12 százalékkal apadt a bázisidőszakhoz képest. A tavaly megkezdett reorganizációs programnak köszönhetően a működési ráfordításokat úgy sikerült lefaragni, hogy üzemi vesztesége 202 millió forintról 131 millióra mérséklődött.