A hazai pénzintézetek többszörös védelmi rendszerrel várják az internetes banki szolgáltatásaikat igénybe vevő ügyfeleket, egyre többen már az internetbankba történt belépés pillanatában automatikus SMS-értesítést küldenek, s megjelentek az egyszer használatos jelszavak is.

A CIB internetbankot 128 bites SSL-kódolás védi, valamint az ügyfelek külön jelszóval vehetik igénybe a szolgáltatási csatornát, illetve újabb jelszó segítségével kezdeményezhetnek tranzakciót. A CIB-nél hamarosan a változó, egyszer használható jelszavak alkalmazása is lehetővé válik - tudtuk meg. Az Erste Banknak minden elektronikus szolgáltatás esetében megvan az auditált többszörös védelmi rendszere: például SMS-hitelesítés (netbank), titkos jelszó és PIN kód (telebank), bankkártyahasználatról, elektronikus rendszerekbe történő belépéskor SMS a felhasználó részére.

Az OTP Banknál a Webkártya számla 7x24 órában, akár az elhatározott vásárlás előtt néhány perccel is tetszőleges összeggel feltölthető. Az OTPdirekt szolgáltatásoknál az internetnél 128 bites SSL-, a WAP-nál end-to-end titkosítás található, s ezenkívül esetükben az OTP tavasszal bevezette az úgynevezett banki limitet, azaz interneten az e feletti tranzakciókat csak a mobilaláírás-szolgáltatás igénybevétele esetén fogadja be.

A K&H e-bank szolgáltatás abszolút biztonságos a csipkártyás azonosítás miatt, míg a Magyarországi Volksbank Rt.-nél azt emelték ki, hogy az internet banking szolgáltatás csak arról a gépről érhető el, amelyre az ügyfél feltelepíti, ráadásul jelszóvédelem vonatkozik rá.

A BB az internetbanki szolgáltatásainál a GE biztonsági kódexei alapján több megoldást alkalmaz. Ilyen például a maximum 90 napos jelszólejárat, időzár alkalmazása, IDS (behatolási kísérleteket detektáló rendszer). Minden egyes verzióváltás során a módosuló kódrészleteket a GE független külföldi auditor cége átvizsgálja, illetve legálisan alkalmazott profi hackerei töréstesztet végeznek.

A HVB Banknál a rendszerbe történő belépéshez a felhasználói azonosító mellett egy egyszer használatos biztonsági kód megadása is szükséges. Emellett a szabványos, 128 bites SSL-titkosítás garantálja a HVB internet banking rendszer maximális biztonságát. Az IEB-nél a kommunikáció biztonságát 128 bites SSL-csatorna védi, a bejelentkezéshez felhasználói azonosító és szigorú szabályok szerinti jelszó megadása szükséges. (FB)