Pénz- és tőkepiac

Trezorokba menekítik a pénzt - Alig van szabad banki széf Budapesten

Alaposan ráijesztett a pénzügyi válság a magyarokra, különösen azokra, akiknek van elbukni való pénzük. Sajtóhírek szerint az elmúlt hetekben megnőtt a kereslet a banki trezorbérlés iránt.

Az OTP Bank fiókjaiban például két-három százalékponttal ugrott meg a széfek kihasználtsága, országosan 160-nal nőtt a kiadott rekeszek száma. A roham akkora, hogy a pénzintézetnek Budapesten már szinte alig van kiadható széfje, vidéken pedig naponta egy-két új rekeszt nyitnak a pánikra hajlamosabb befektetők - számol be a Reggel.hu.

A CIB szerint ugyan az év második felében amúgy is emelkedni szokott a széfkihasználtság, ám tény, hogy náluk szinte minden régióban nőtt az érdeklődés. Hasonlóról számoltak be a Raiffeisennél is. A K&H-nál azt mondták, az elmúlt időszakban népszerűsítették ezt a szolgáltatást, és így nem lehet tudni, hogy a reklámnak vagy valami másnak köszönhető-e az érdeklődés megemelkedése.

Az Erste Banknál csak egyetlen fiókban érhető el ez a szolgáltatás, és az elmúlt hetekben nem nőtt meg iránta a kereslet, és a meglévő ügyfelek sem használják a korábbinál intenzívebben a trezorokat. A trezorokban aranyat, ékszert helyeznek el a bérlők, de vannak olyanok is, akik kifejezetten készpénzt tartanak az értékmegőrzőkben. A széfek díja a mérettől és a kártérítés mértékétől függ, 1-7 ezer forint között alakul havonta.

széf Bank pénz trezor válság
Kapcsolódó cikkek