Pénz- és tőkepiac

16,1 százalékos hozamot biztosított öt hónap alatt a Generali Abszolút Hozam Származtatott Alap

A Generali Abszolút Hozam Származtatott Alap a forgalmazása óta eltelt öt hónap alatt a származtatott befektetési alapok között a legjobb teljesítményt érte el: 16,1 százalékos hozamot biztosított a befektetőknek.

 A július közepén 300 millió forintos tőkével elindított befektetési alap eszközértéke – a hozam és tőkenövekedés következtében – ezzel párhuzamosan 2 milliárd forintra bővült. Ugyanezen időszak alatt a huszonegy hazai származtatott alap átlagosan -10,05 százalékos negatív hozamot ért el.

A nyíltvégű Generali Abszolút Hozam Származtatott Alapban a befektetők lekötés nélkül, bármilyen összegű megtakarítást elhelyezhetnek, s a már meglévő befektetésükhöz hozamveszteség nélkül hozzáférhetnek. Alapvető célpontjai a fundamentálisan alulértékelt vállalatok, a felvásárlás vagy összeolvadás előtt álló társaságok részvényei, valamint a hosszú távú trendjüktől a piaci fejlemények miatt eltérő árazású vállalatok.

„A származtatott befektetési alapok az elmúlt öt hónap során (a Generali Abszolút Hozam Származtatott Alap indulása, 2008. július 9. óta) átlagosan -10,05 százalékos negatív hozamot értek el. A huszonegy hazai alap közül mindössze kilenc produkált pozitív teljesítményt, ami felhívja a figyelmet a vagyonkezelők kiválasztásának jelentőségére. Emellett azonban a kedvezőtlen tőkepiaci környezet is igazolja az aktív vagyonkezelés eredményességét, az és a különböző referenciaindexek követése helyett az abszolút hozam elérésére irányuló technikák alkalmazása révén – a részvénykitettség növelésével vagy csökkentésével és hatékony kockázatkezeléssel – a jelenlegihez hasonló időszakokban is lehetővé válik plusz hozamok elérése.” – mondta Pillár Zsolt, a Generali Alapkezelő igazgatósági tagja.

A Generali Alapkezelő az abszolút hozamra törekvő stratégiákat sikerrel alkalmazza a nyugdíjpénztári ügyfelek számára végzett vagyonkezelés során is: a nyugdíjpénztári portfóliók aggregált hozamai minden évben meghaladták a benchmark hozamát, míg 2001-ben, 2003-ban és 2007-ben kiemelkedő mértékben felülteljesítették azt, s a portfóliók az elmúlt hét év során (2001-2007) reálhozamot biztosítottak a pénztártagok számára.

származtatott alap deviza abszolút hozam alapkezelő árupiaci invesztíció
Kapcsolódó cikkek