Pénz- és tőkepiac

Aggasztó gyorsjelentések Amerikában

Az amerikai határidős indexek kedden lefelé tartanak, mert a befektetőket egyre inkább aggasztja a várhatóan gyengén alakuló vállalati gyorsjelentési szezon közeledte és a banki ágazat állapota - ezek azok a ballasztok, amelyek a hamarosan beiktatandó új amerikai elnöknek is megnehezítik a dolgát.

 A piacot egyébként éppen az az optimista hangulat segítheti valamelyest, amely Obama gazdaságösztönző terveivel kapcsolatos. Nehéz lesz azonban túllépni a bankszektor okozta rossz érzéseken, hiszen a Royal Bank of Scotland hétfőn a brit gazdaságtörténet legnagyobb veszteségét jelentette be.

A mai kereskedés alatt a Johnson & Johnson és az International Business Machines pénzügyi jelentése kerül nyilvánosságra . Nyomás alá kerülhetnek az energetikai ágazat papírjai is: az olajár ugyanis 34 dollár alá esett az orosz-ukrán megegyezés, és az európai gázszállítások újraindulása után. Az elektronikus adásvételben az Exxon Mobil árfolyama például 2,7 százalékkal csökkent. A határidős indexek közül az S&P 500 futures 5,10 pontal csökkent, számított értéke alatt alakul; 80 ponttal esett Dow futures, 9 pontot vesztett a Nasdaq 100 futures.

S&P 500 Johnson & Johnson Exxon Mobil International Business Machines
Kapcsolódó cikkek