Pénz- és tőkepiac

Idén a tőke-, és hozamvédelem lesz a divat

A befektetési alapok piacán a jelenlegi körülmények között a tőke,-és hozamvédett termékeké lehet a jövő. Az alapkezelők ilyen termékekkel erősítenek, hiszen igény leginkább ezekre van, főleg a még mindig kétszámjegyű betéti kamatok mellett. K&H elemzés.

A jelenlegi értékpapír-piaci helyzetben a befektetőknek sokszorosan át kell gondolniuk portfoliójuk összetételét. A tőke- és hozamvédett alapok népszerűsége évek óta folyamatosan emelkedik. Az alapkezelő az év első két hónapjában három, különböző ügyféligényeket kielégítő tőke- és hozamvédett alapot kínál, amelyek alternatívát jelenhetnek lejáró betétek kezelésére is.

Az elmúlt időszakban leértékelődtek a részvénybefektetések, a tőzsdeindexek az egy évvel korábbi értékük felét érik. A nagy válságokat általában jelentős részvénypiaci fellendülések követik, a kérdés most csak az, hogy mikor indulnak felfelé az árfolyamok. A hosszú távon gondolkozóknak ebben az időszakban jó megoldás tőke-, és hozamvédett befektetési alapokba elhelyezni megtakarításukat. tőke és hozamvédett befektetési alapok

A bizonytalan tőkepiaci hangulat nem kedvez a kockázatvállalási hajlandóságnak, a befektetők ilyenkor biztosabb befektetési formák után néznek. A tőke- és hozamvédett befektetési alapokat egyre több befektető választja, mert biztosítják a befektetett tőke visszafizetését, és még egy fix minimum hozamot is ígérnek a futamidő végére. Emellett ezek az alapok részesedést nyújtanak egy-egy piaci szegmensben elérhető növekedésből, az árfolyamok emelkedéséből. Így akár kiemelkedő hozam is elérhető a futamidő végén, miközben végig biztonságban van a befektetett tőke.

A tőke- és hozamvédett alapokba olyankor is előnyösen lehet befektetni, amikor rövidtávon bizonytalanok a tőkepiaci kilátások, azonban hosszabb távon növelik annak esélyét, hogy a betéti kamatoknál lényegesen magasabb hozamot eredményeznek. A jelenlegi világgazdasági helyzetben egy olyan amely már akár egy év után fix hozamot fizet, igen vonzó lehet – mondta Zobor Zsuzsa, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója.

alapkezelő hozamgarancia K&H tőkevédett befektetés
Kapcsolódó cikkek