Pénz- és tőkepiac

Nincs hatása a rémhírnek - Nem rohamozták meg a bankokat

Nem volt fokozott érdeklődés, pláne roham pénteken a hazai pénzintézetekben - írja a Népszabadság szombati számában azt követően, hogy a napokban felröppent az a rémhír, mely szerint a bankok a betétek befagyasztását terveznék március 13-án.

A lap által megkérdezett bankok egyöntetűen arról számoltak be, hogy nem volt fokozott érdeklődés, pláne roham fiókjaikban pénteken. Az Ersténél például teljesen átlagos péntekről számoltak be, míg a CIB-nél úgy fogalmaztak, hogy a hír hatására néhány fiókban ugyan emelkedett valamelyest az érdeklődők száma, ám összességében nem volt számottevő a növekedés. Hasonlóan nyilatkoztak az OTP-nél is.

A bankok helyzetét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) is figyelemmel kíséri. A magyar bankrendszer stabil, az ügyfelek pénze biztonságban van - mondta a lapnak Hevesi Nóra, az MNB kommunikációs igazgatója és Binder István, a PSZÁF szóvivője. Utóbbi hozzátette: nincs arra utaló jel, hogy az ügyfelek komolyan vették volna a betétek befagyasztásáról szóló rémhírt, a bankokba több friss pénz érkezik, mint amennyit ki kell fizetniük.

roham befagyasztás rémhír bankok betét
Kapcsolódó cikkek