Pénz- és tőkepiac

OTP: irány a négyezer!

Az árfolyam-emelkedés átmeneti lehet, a befektetőknek érdemes a profitot realizálni

Hét hónapos rekordot döntött tegnap az OTP-részvények árfolyama a Budapesti Értéktőzsdén. A bankpapír napközben 3748 forintig emelkedett, végül 3658 forintos árfolyamon, 3,59 százalékos pluszban vonult le a parkettről.

„A globális piacok menetelése és a short pozíciók folyamatos zárása okozza a bankrészvények emelkedését” – magyarázza Sarkadi Szabó Kornél, a Cashline vezető elemzője. „A dollár gyengülése is a feltörekvő piacokat támogatja” – teszi ehhez hozzá Dobár Péter, a CIB Bank elemzője.

A térség bankrészvényei között egyébként tegnap az OTP teljesítménye kiemelkedőnek számított, rajta kívül az Erste emelkedett még nagymértékben, lapzártánkig nagyjából 9,4 százalékot, a Raiffeisen International viszont mínuszban állt Bécsben, és a lengyel bankok sem remekeltek Varsóban.

Az igazsághoz azonban hozzá tartozik, hogy a varsói hétfőn is nyitva volt, és aznap a bankrészvények 7–10 százalékot szedtek magukra, a Raiffeisen árfolyama pedig múlt pénteken emelkedett hatalmasat, csaknem 10 százalékot.

OTP Bankpapírok részvénypiac
Kapcsolódó cikkek