Pénz- és tőkepiac

Richter, Telekom, OTP - Mégsem érdemes venni? Szárnyal az OTP

Vételről semlegesre rontotta a Richter részvényeinek ajánlását a Goldman Sachs brókerház, igaz, a nagyobbik gyógyszergyártó célárát 38 600-ról 42 400-ra emelte.

Szintén vételről romlott tartásra a Magyar Telekom megítélése a Raiffeisen elemzőinek a szemében, jóllehet a társaság papírjainak a célárát az osztrák hitelintézet elemzői 748 forintra emelték. Hasonló a helyzet az OTP papírjaira a csonka hét alatt érkező elemzői ajánlásokkal is: a Credit Suisse semleges, a CA Cheuvreux pedig alulteljesítést vár a bankpapírtól 4050, illetve 3500 forintos célár mellett.

Az OTP egyébként a mai kereskedési napot szárnyalással kezdte: több mint 7 százalékos pluszban áll, volt, hogy a 4 900 forintos határt is átlépte. Jelenleg 4 880 forintot  adnak papírjáért.

Szétszedik az OTP-t

Persze az elemzői várakozásokat nem feltétlenül érdemes fenntartások nélkül elfogadni, de az előbbiekben felsorolt elemzők – a Cheuvreux kivételével – jó tippeket adtak az elmúlt időszakban is. A Richtert például márciusban – a mostani frissítést megelőzően – még vételre ajánlotta a Goldman, ugyanez a helyzet a Raiffeisennél a Magyar Telekommal kapcsolatban. A Credit Suisse pedig felülteljesítést várt tavasszal az OTP-papíroktól, vagyis mindhárom elemzőcsapat tanácsait érdemes volt akkor megfogadni.

A Bloomberg hírügynökség által gyűjtött elemzői vélemények a Mol-részvények várható árfolyam-alakulása kapcsán sem túl optimisták. Az augusztus második hetében kiadott ajánlások között nem a vételiek dominálnak – bár található ilyen is az UniCredittől 16 ezer forintos célárral –, annak ellenére, hogy a portfolio.hu elemzői konszenzusa 130 milliárd forintos második negyedéves nyereséget vár az olajipari társaságtól.

Credit Suisse Magyar Telekom vétel OTP tartás Mol Goldman Richter elemző
Kapcsolódó cikkek