Pénz- és tőkepiac

Lakáskölcsönt igényelni a neten?

Bár a pénzügyi termékek közül egyelőre csak a biztosításoknál megszokott az internetes szerződéskötés, a banki szolgáltatások is keresettek a neten.

Az NRC Piackutató és a TNS VMR (Visitor Media Research) kutatása szerint a 18–69 éves netezők 85 százalékának van folyószámlája, amelyhez több mint 40 százalékuk vesz igénybe online banki szolgáltatást. Ezek azonban főleg csak a tranzakciók lebonyolítását, esetleg a betétlekötést könnyítik meg, a hitelezés terén még nem nyújtanak túl sokat.

Az interneten kölcsön után érdeklődők a legtöbb hazai hitelintézet honlapján találkoznak törlesztőrészlet-kalkulátorral, amelyet az ügyfelek előszeretettel használnak is. A Citibanknál és az MKB-nál havonta több ezer, az FHB Jelzálogbanknál pedig 25 ezernél is több érdeklődő számolja így ki a várható részletet. Pusztán a világhálót használva azonban a folytatás már döcögősebb.

A hiteligényléshez szükséges dokumentumokat sok helyen le lehet tölteni, a legnagyobb játékosok közül az OTP, a K&H, az FHB, az Aegon az UniCredit és a Citibank is úgy nyilatkozott, internetes oldalán megtalálhatók a formanyomtatványok.

Ezek online kitöltése azonban még gyerekcipőben jár. A bankok jellemzően fedezetlen hitelek esetében teszik ezt lehetővé: az OTP-nél a hitelkártyát lehet így igényelni, a K&H-nál és a Budapest Banknál pedig a személyi kölcsönt és a folyószámlahitelt.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

lakáskölcsön internet online
Kapcsolódó cikkek