Pénz- és tőkepiac

Jóváhagyták Demján bankvásárlását

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a mai napon engedélyezte, hogy a Magyar Tőketársaság Zrt. 100 százalék tulajdont szerezzen a Milton Bank Zrt.-ben.

A Demján Sándor által 2009 novemberében alapított Magyar Tőketársaság Zrt. elsődleges feladatának a forráshiánnyal küzdő magyar kis- és középvállalatok finanszírozását tartja. Megítélése szerint a hazai gazdaság fellendülésének segítésére szükség van egy teljesen magyar, hazai tulajdonban lévő bankra - áll a Magyar Tőketársaság Zrt. közleményében.

A PSZÁF mai döntésével jóváhagyta a Wallis Befektetési, Gazdasági Tanácsadó és Vagyonkezelő Zrt. és a Magyar Tőketársaság Zrt. között létrejött megegyezést. A korábban a német WestLB AG tulajdonában álló hitelintézetet tavaly vásárolta meg a Wallis Zrt. azzal a céllal, hogy bővítse szolgáltatásait a pénzügyi piacon.

A Magyar Tőketársaság Zrt. és a Wallis Zrt. 2010 februárjában részesedésszerzésről és együttműködésről állapodott meg. A további tárgyalások során a vevő ajánlatot tett a 100 százalékos tulajdonrész megvásárlására, melyet a Wallis elfogadott.

A Demján Sándor által létrehozott Magyar Tőketársaság Zrt. a tranzakció zárását követően 100 százalékos tulajdonosává válik a Milton Bank Zrt.-nek, a későbbiekben pedig tőkeemelés formájában további tulajdonostársak bevonását tervezi.

Milton bank Demján Sándor Magyar Tőketársaság pszáf
Kapcsolódó cikkek