Pénz- és tőkepiac

Még mindig az arany a sztár

Az arany ára némileg erősödött csütörtökön New Yorkban, miután egyheti csúcsot ért el.

Az aranyár emelkedését biztos befektetési vonzereje támogatta meg, mivel folytatólagosak az aggodalmak az euróövezetben támadt hitelválság miatt. Az azonnali arany ára 1212,10 dollár volt tegnap este New Yorkban, zárás előtt, az előző nap jegyzett 1209,90 dollárral szemben.

A nemesfém mintegy 3 százalékkal drágult ezen a héten, csütörtökön a jegyzése unciánként elérte az 1218,35 dollárt is, ami a legmagasabb szint volt május 19-e óta. Májusban a rekord szintet a hónap közepén érte el, amikor unciánként 1248,95 dolláron jegyezték. A COMEX kereskedője, Jonathan Jossen a Reutersnek elmondta: van tartalék az arany árfolyamában, a következő időszakban a bróker az 1 228 dollár körüli szintekre számít az arany terén.

Az Arany Világtanács közölte, hogy a globális kereslet a nemesfém iránt valószínűleg ismét élénkül, mert a befektetők értékálló eszköznek tartják a nemesfémet a volatilis pénzpiacokkal szemben. A további ralit a szervezet szerint az is támogatja, hogy a vásárlók már elfogadták a magasabb árakat.

volatilis arany aranyár nemesfém kereskedő árfolyam
Kapcsolódó cikkek