kereskedő

Havi két alkalommal kereskedőtől is vehetünk fel készpénzt

Havonta kétszer, összesen negyvenezer forint értékben a pénzforgalmi szolgáltató nem számíthat fel díjat.
2022.12.02 Olvasási idő:

Miért csökkent a bolti dolgozók száma?

A 2021 első negyedévi 351 ezres boltos foglalkoztatotti létszám minden korábbinál kisebb.
2021.05.29 Olvasási idő:

Fontos kérdést tisztázott az EU bírósága

Az olyan személy, aki egy internetes oldalon bizonyos számú értékesítési hirdetést tesz közzé, nem minősül automatikusan kereskedőnek.
2018.10.04 Olvasási idő:

GfK: jó év volt 2016 az építőanyagkereskedelemben

Az idei év az építőanyagok iránti kereslet növekedését hozhatja. A tavalyi évben megkezdett építkezések 2016-ban a szerkezetépítés forgalmát növelték, idén pedig valószínűleg az építőanyag-forgalmat fogják erőteljesen növelni – állítja a GfK építőanyag-kereskedői paneladataira alapozva.
2017.04.25 Olvasási idő:

Balatoni fesztiválok drogkereskedői ellen emeltek vádat

Fesztiválokon árulhatott drogot egy holland és egy magyar férfi, ezért a Siófoki Járási Ügyészség vádat emelt ellenük - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t kedden.
2017.01.24 Olvasási idő:

Mozgolódás a védelmi iparban – Új repülőgép-kereskedő léphet színre

Több légi szállítócéget jegyeztek be az utóbbi időben, miközben a honvédség az elöregedett Antonov gépek lecserélését jelentette be.
2016.12.28 Olvasási idő:

Az ártatlanokat is hajlamos elítélni a NAV áfacsalási ügyekben?

Az egyik nemzetközi adótanácsadó szerint vitatható gyakorlatot folytat az adóhivatal, amikor az ártatlanokat is bünteti áfacsalási ügyekben. A hatóság szerint erről szó sincs
2016.07.19 Olvasási idő:

Zárva tartás: Félősek lettek a kereskedők

A családi élelmiszerboltocskák számára jelent konkurenciát, ha az Országgyűlés lehetővé teszi, hogy a kereskedelmi láncok üzletei is nyithassanak fél ötkor. Azt egyébként nem tudni, hogyan hatottak az új rendelkezések: a kereskedők nem osztják meg tapasztalataikat.
2015.04.20 Olvasási idő:

Milliárdokat kérnek a visszavont engedélyű pénztárgépek után

Összesen több mint 68 ezer pénztárgép után, több mint 2,8 milliárd forint összegben nyújtottak be nyilatkozatot az előleg, illetve vételár állam általi átvállalására a visszavont engedélyű pénztárgépek, illetve az előlegekkel eltűnt vállalkozás miatt pórul járt kereskedők - tudta meg az MTI az adóhatóságtól.
2014.05.14 Olvasási idő:

Porsche Hungaria: Az áfavisszaigénylés mentheti meg a márkaszervizeket

Jövőre sem lehet komolyabb bővüléssel számolni az autópiacon – jelentette ki Eppel János, a legnagyobb autóimportőr vállalat, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója, hozzáfűzve: a havi eladási szint 2009 augusztusa óta néhány százalékos eltéréseket leszámítva tulajdonképpen azonos.
2012.12.11 Olvasási idő: