Pénz- és tőkepiac

Lemondott a Magyar Hitelszövetség elnöke

2010. június 5-i nappal megszünteti tagságát a Magyar Hitelszövetségben és egyidejűleg lemond a szervezetben betöltött elnöki tisztségéről Barabás Gyula.

"Döntésemet a jövőre vonatkozó szakmai elképzeléseim tették indokolttá, amit a jelenlegi szakmai-szervezeti keretekben nem látok megvalósíthatónak. Ennek tudható be az az elhatározás is, amely nyomán távolabb kerülök a Banki Károsultjainak Egyesületének munkájától is, elkerülve azt az esetlegesen felmerülő összeférhetetlenséget, ami a jövőre vonatkozóan gátolna szakmai elképzeléseim megvalósításában" - áll Barabás Gyula közleményében.

"Az elmúlt időszakban az e civil szervezetek képviseletében tett szakmai jellegű javaslataim egy jelentős része mára megvalósult. A felelős hitelezés keretében megalkotott szabályok a devizahitelek háttérbe szorításával, az ingatlan-árverések törvényi kereteinek meghatározása, a hozzá tartozó fogyasztóvédelmi jogkör kiszélesítése reményeim szerint a jövőre vonatkozóan éreztetni fogják jótékony hatását, segítve a lakosság túlzott mértékű eladósodottságának megakadályozását.

A jelen súlyos problémáira sajnos ezek a szabályok nem tudnak megoldást nyújtani, de erre ma egyetlen civil szervezet sem tud teljes, mindenki számára megnyugtató alternatívát kínálni. Reményeim szerint a szabályozó, felügyelő intézmények, a civil szervezetek és a banki közösség képes megtalálni azt a megnyugtató megoldást, ami a nagyon súlyos, többségében önhibájukon kívül adósságcsapdába keveredett családnak új esélyt biztosíthat arra, hogy megőrizzék erkölcsi méltóságukat, munkájuk eredményeként anyagi biztonságban élhessenek otthonaikban..

A jövőben új szervezeti keretek között igyekszem - lehetőségeimhez mértem - segíteni ezeket a folyamatokat, remélem sikeresen" - zárul a közlemény.

Magyar Hitelszövetség lemond barabás gyula
Kapcsolódó cikkek