Pénz- és tőkepiac

Az ékszerészek döntenek - Ismét éledezik az arany

A nyomott árak szerte Ázsiában vásárlásra késztették az olcsóbb aranyra vadászó kereskedőket és ékszerészeket, miközben a befektetők óvatosak az amerikai munkanélküliségi adatok pénteken esedékes közzététele előtt.

A nyomott árak szerte Ázsiában vásárlásra késztették az olcsóbb aranyra vadászó kereskedőket és ékszerészeket, miközben a befektetők óvatosak az amerikai munkanélküliségi adatok pénteken esedékes közzététele előtt. Az aranyár csaknem 4 százalékkal esett csütörtökön, ami a legnagyobb egynapos csökkenés öt hónap alatt, miután az alapok rúdaranyat adtak el, hogy fedezzék az egyéb piacokon jelentkező veszteségeiket.

Az azonnali arany ára 1 196,00 dollár volt unciánként , ami a legalacsonyabb szint május 25. óta. A nemesfém a tegnapi jelentős mínusz után 1207,35 dollárra kúszott fel péntek reggelre.  Az amerikai határidős arany ára augusztusi szállításra 1 dollárral, 1207,7 dollárra nőtt unciánként. "Úgy gondolom, az arany ára csökkenni fog, ha a munkanélküliségi adatok rosszak" – mondta a Reutersnek egy kereskedő Hongkongban.

A szakértő szerint a befektetők a vártnál rosszabb adat hatására a veszteségek minimalizálásába kezdenek. Egyelőre nem látni, hogy ilyen árszint mellett hajlandóak lesznek-e komoly elkötelezettséget vállalni a befektetők az arany mellett, az elemző úgy látja, ki kell várni, hogy a fizikai arany vásárlói, például az ékszerészek megfelelőnek tartanak-e egy ilyen, még mindig viszonylag magasnak számító árat.


 

arany aranyár azonnali arany fizikai arany befektető
Kapcsolódó cikkek