Pénz- és tőkepiac

A bikáké a hónap eleje - Pénteken újabb rali kezdődhet

Az amerikai részvények erős emelkedéssel kezdték a hétfőt, annak ellenére, hogy európai bankok jelentései nem voltak jók, habár a termelési adatok már sokkal jobbak lettek. Augusztust így elég erős pozitív lendülettel kezdi a piac, hiszen július hónapot sikerült a legjobb hónapként zárni ebben az évbe

Szerző: Tradenet Global

Az ISM termelési adatok pozitív hírének hatására a nyitás után nem sokkal emelkedésbe kezdtek az indexek. Az olvasat szerint az 55,5-es érték az meghaladta az 54-es várakozásokat.  Wall Street optimizmusát az Európából érkező pozitív hírek is megerősítették. A jelek szerint a bizalom javul az európai gazdasággal kapcsolatban.

Az energia szektor volt a legerősebb a maga 3,6%-os emelkedésével, ami a legintenzívebb napon belüli emelkedés volt az elmúlt 2 hónapban. Az emelkedés mögött a gyengülő dollár állt, ami így az energiaárakat az egekbe repítette. Az olaj $81,42-őn zárta a hétfői napot. Elemzők szerint az energia árak emelkedése mögött a BP olaj katasztrófája miatti jelentős árcsökkenése áll.

A Dow Jones 1,99%-ot emelkedett 10674 pontra. Az S&P 500 2,2%-ot, a NASDAQ pedig 1,77%-ot emelkedett. A forgalom 1,04 milliárd volt.

Mivel nem sokára véget ér a gyorsjelentés szezon, ezért a befektetők figyelmüket az eddig csalódást okozó amerikai gazdaság állapotára fordítják. Ahhoz, hogy a nyári rally folytatódjon jó gazdasági adatokra volna szükség, ami már most pénteken el is kezdődhet, hiszen foglalkoztatási adatok jönnek ki. Egy jó olvasat talán elég lehet arra, hogy az árak tovább emelkedjenek. A mai hírek tőzsdenyitás előtt: fogyasztói bizalom, nyitás után pedig fogyasztói költekezés és személyi jövedelmek. Gyorsjelentéssel PG, MA és PFE fog kijönni.

S&P 500 (SPY)

A SPY tegnap egy erős emelkedést produkált és így közel került a 113,20-as korábbi csúcshoz. Ennek a meghaladása már sokkal inkább bullish képet festene, hiszen onnan kb. a 118-as szint kerülhet célkeresztbe. Habár egy jókora rést hagyott maga mögött az árfolyam, amihez még visszatérhet.

Az index 2.2% mozgással zárt 1,126  ponton.

NASDAQ (QQQQ)

A NASDAQ is hagyott maga után egy rést, viszont mielőtt a 49-es szinteket ostromolná az árfolyam egy lokális csúcsot is le kell győznie, illetve egy korábbi csúcsot is. Nem annyira tiszta az útja fölfelé, de mint azt már mondtuk, a jó hírek nagyban segíthetik az emelkedést.

Az index 1.77% mozgással zárt 2,295  ponton.

Félvezetők ($SOX)

A félvezetők egy hosszabb alsó kanócú kalapács után vették északnak az irányt, de itt az út már sokkal rögösebb. Egy elég széles sávból kellene az árfolyamnak kitörni, hogy sokkal egyértelműbb képet kaphassunk. Habár most középvonal közelébe érünk éppen, ami már lehet egy jel a folytatódásra fölfelé.

A szektor 1.75% mozgással 354.94 ponton zárt.

Bankok ($BKX)

A bankok is emelkedésbe kezdtek, ami nem meglepő, hiszen a mozgóátlagok erős támaszként funkcionálnak. Így meglehet célozni a nagyon fontos 51-es szintet, melynek meghaladása után kitörési potenciállal 56-ig repítheti az árfolyamot. Nem egy swingből persze.


Az index 3.15% mozgással 50.17 ponton zárt.

Biotechnológia ($BTK)

A múlt szerdán az EMA200-on kirajzolt és általunk is követett Dragon Fly gyertya továbbra is felfelé hajtja a szektort. Az ágazat szerdán folytatta a profit kivétet, és a nap végén elérte az EMA50-et, ami záráskor megtámasztotta az árfolyamot.

Az irány folytatódik fölfelé, de még ki kell törnie az árfolyamnak ebből az oldalazásból.

A szektor 2.20% mozgással 1,083  ponton zárt.

Dow Jones bikák foglalkoztatás rally Bank jövedelem spy Wall Street Nasdaq
Kapcsolódó cikkek