Két és fél év pozitív tapasztalataira építve szeptembertől tovább bővülnek a Gazdahitelhez kapcsolódó lehetőségek: a maximális futamidő 3 évre hosszabbodik, és ingatlanfedezet mellé nem lesz szükség harmadik személy készfizető kezességére sem.
 
Az elsősorban egyéni és családi gazdálkodókat, valamint őstermelőket célzó konstrukció jelentős piaci rést tölt be 2007 év végi indulása óta a korlátozott eszközökkel és tartalékokkal rendelkező mezőgazdasági kisvállalkozók gyors és rugalmas hitelezése révén.
 
A termék rugalmas futamideje (amely jelenleg 91-től 2 évig terjed) eddig is lehetővé tette, hogy az eseti likviditási gondok enyhítése mellett akár tartósabb forgóeszköz-szükségletek kielégítésére és beruházások finanszírozására is igénybe vehető legyen. Ez a lehetőség bővül szeptembertől azzal, hogy a TakarékBank és a forgalmazásban résztvevő integrált hitelintézetek az új igénylésű ügyleteknél a maximális futamidőt további egy évvel, 3 évre növelik.
 
„Az immár évek óta tartó gazdasági válság mellett igen sok agrárvállalkozót sújtottak a nyár eleji heves árvizek, ezért az év végéig újabb felfutást várunk mind a hiteligények, mind a jelenlegi szerződések megújítása tekintetében. – ad előrejelzést Egerszegi Ádám, a TakarékBank Takarékszövetkezeti Üzletágának igazgatója.