Pénz- és tőkepiac

Bikák kontra medvék - Egyelőre döntetlen

Az amerikai részvénypiac a csütörtöki kereskedés kezdésekor optimistán indított, miután az első alkalommal munkanélküli segélyért jelentkezők számában meglepő módon, a várakozásokkal ellentétben javuló heti eredményt láthattunk, hetek óta első alkalommal.

Szerző: Tradenet Global

A Las Vegas Sands kaszinó fantasztikus eredménye is hozzájárult a jó nyitáshoz, a pedig +12%-ot ugrott a hírre, és némi életet pumpált a piacba. Ám ahogy az elmúlt napokban is történt, a mozgás nem volt hosszú életű, mivel gyorsan bekövetkezett a profit kivét, melynek hatására a nyitáskor keletkezett bika rés bezárult.

A nap folyamán a piac belépett a piros tartományba is, de a nem túl erős medve hatás elhalásával a piac vegyes képet mutatva nagyjából nulla közelében tartózkodott. Sem a bikák, sem a medvék nem éreztek elég elkötelezettséget és magabiztosságot a piac irányának eldöntésére.

A Microsoft (MSFT) erős gyorsjelentése könnyedén teljesítette túl az előrejelzéseket a Windows és az Office programcsomag erős keresletének köszönhetően. A cég sci-fi játéka, a Halo fantasztikus eredménye szintén hozzájárult a vállalat 5.4 milliárd dolláros negyedéves profitjához, mely +51%-kal magasabb a megelőző évinél. Az MSFT részvény +3%-ot erősödött a zárás utáni kereskedésben.

Az érmeszámlálókat gyártó Coinstar (CSTR) +15.5%-ot száguldott, és még mindig számolja a múlt negyedévi profitját. Az Expedia (EXPE) +3.3%-ot drágult a jelentősen megemelkedett negyedéves eredmény hatására. A MetLife (MET) -2.25%-kal, a Genworth Financial Inc (GNW) -5.88%-ot, a First Solar (FSLR) pedig -6.79%-kal hanyatlott, miután közzétették elvárásokat meghaladó jó eredményeiket, de profitjaik alacsonyabbak voltak.

S&P500 (SPY)

Az elmúlt 15 napban a részvények álmosan kódorogtak, és az indexek alig mozdultak a záróárak tekintetében. A befektetők feszülten várják a jövő heti fontos eseményeket és híreket, amikor jópár nagy hatású bejelentés napvilágot lát.


 

medvék bikák kaszinó spy Coinstar tradenet részvénypiac
Kapcsolódó cikkek