Pénz- és tőkepiac

Kötelező biztosítás: a nyertesek sem örülhetnek?

Könnyen az évek óta tartó árcsökkenés végét jelentheti, ha minden olyan autós lecseréli biztosítóját az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban, aki alacsonyabb díjat talál magának.

Az autósok 90 százaléka számára elérhető 10 ezer forint feletti rekordméretű megtakarítás ugyanis újabb jelentős veszteséget okozhat a hazai biztosítóknak, ez biztosan áremeléshez vezetne a jövőben – áll a Biztosítás.hu internetes portál elemzésében. Lehet, hogy elkalkulálták magukat a biztosítók, és már-már túlságosan is alacsonyak lettek az idei kötelező díjak.

A cikkhez tartozó jegyzet itt olvasható!

Az első adatok alapján ugyanis várhatóan több mint 3 millió autós talál magának kedvezőbb díjat, ez alapjaiban változtathatja meg a kötelező biztosítási piacot. Az autósonként átlag 12 ezer forintos megtakarítás az eddig legalacsonyabbnak számító tavalyi díjszintet is tovább mérsékli, így az idén jóval az évi 20 ezer forint alá csökkenhet a kötelező átlagára.

Az első váltók közül legtöbben az Allianz, a K&H, az Astra és a Köbe ajánlatát választották, de a váltók körében népszerű biztosítóknak sem biztos, hogy érdemes ünnepelni, mivel olyan alacsony díjon szereznek most új ügyfeleket, amely könnyen veszteségessé teheti üzletágukat. Mivel az internetes alkuszok oldalain azok az évközi váltók is átléphetnek, akik 2010-ben vették autójukat, így – az előzetes várakozásokkal ellentétben – nem csökken a novemberi váltásban érintett autósok száma sem, akik közül az idén minden eddiginél kedvezőbb díjra számíthatnak a kármentes ügyfelek.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

gépjárművek kötelező biztosítás biztosítás kgfb kampány
Kapcsolódó cikkek