Pénz- és tőkepiac

Nagyon megindult a forint - Áttörte az ellenállási pontokat

Felállt a forint: miközben reggel 276 felett állt az euróval szemben, délutánra a régió legjobban teljesítő devizája lett.

A hazai deviza a lélektani 275-ös szint alatt kezdte a napot az euróval szemben, 274,85 körüli szinten mozgott. A tőzsdék nyitása után 276-ig gyengült a hazai deviza, a napi mélypont 276,2 felett alakult, majd folyamatos erősödéssel délután egyre 274,2-ig kapaszkodott a forint.

A svájci frankot ekkor 204,13 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon, a magyar deviza így átlépte a 205-ös ellenállási pontot a frankkal szemben.

A forint reggel a régió legrosszabbul teljesítő devizája volt, miközben a lengyel zlotyval együtt gyengült. Mire elérte a 274,2-es szintet a régió legjobban teljesítő fizetőeszközévé vált. A cseh korona és a román lej árfolyama a mai nap folyamán lényegében nem változott az euróval szemben.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Elmondható, hogy a forint igen volatilis: képes kiugróan jól teljesíteni, miközben a lemaradásban is számos esetben „első”.

A 2011-es költségvetés tervezetét vegyesen fogadta a piac: miközben a rövidtávú pozíció javul, a hiánycél teljesül jövőre, középtávon kockázatokat hordoz magában. A válságadók kifutásával lyuk keletkezik a költségvetésben – fogalmazták meg egyöntetű véleményüket vezető gazdasági elemzők.

Az ÁKK kedden kincstárjegyeket értékesített: a papírok hatalmas túljegyzés mellett keltek el, és a hozam sem emelkedett az előző aukció hozamához képest.

forint CHF Frank deviza költségveté euró büdzsé árfolyam
Kapcsolódó cikkek