Pénz- és tőkepiac

Jön a Mikulás rali

A december nagyon erős nappal kezdődött a Wall Street-en. Egyetlen nap emelkedése kijavította a november hónap teljes veszteségét.

Szerző: Tradenet Global

A szereplők erős decemberre, a már-már szokásosnak mondható Mikulás-rallyra számítanak. A bikák tegnapi akciója számos pozitív dologra hívja fel a figyelmet. A múlt héten a magánszektor 93 ezer új álláshelyet teremtett, ami az elmúlt három évben a legerősebb növekedés volt.

Az ISM termelői index sorozatban tizenhatodik hónapban regisztrált növekedést. Kínából is erős adatok érkeztek, ahol is a menedzseri beszerzési index hét havi csúcsra emelkedett. A bikák még Európában is vigaszt találtak. Az Egyesült Királyság gyártói indexe 16 éves csúcsra került, Németországból pedig erős kiskereskedelmi adatok érkeztek.

Csütörtökön a befektetők az első ízben munkanélküli segélyért fordulók számáról szóló adatra várnak, hogy az által következtetni tudjanak a pénteki fontos munkaerőpiaci adatra. A kiskereskedelem teljesítményét pénteken ismerjük meg, az elemzők pedig erős adatokra számítanak. A kiskereskedelmi vállalatok részvényeit nagy figyelem fogja övezni. Az Aerooistale (ARO) ruhakereskedő -7%-ot esett kiábrándító eredményeinek közzététele után.

 
S&P500 (SPY)

Az S&P 500 index tegnap már a kereskedés nyitásakor felszáguldott a kritikus 1200 pontos szintig. Az index ezután stabilan emelkedett, megcélozva az 1230 pontos éves csúcsot. Amennyiben ez a szint kitörne, a következő célár az 1250 pont.

ISM Dow Jones bikák kiskereskedelmi spy tradenet termelői index részvénypiac
Kapcsolódó cikkek