Pénz- és tőkepiac

Amerikai befektetőket vonz Járai biztosítója

Amerikai befektetőkkel kötött szerződést a CIG Pannónia Életbiztosító.

Három év alatt legfeljebb 20 millió eurót, jelenlegi árfolyamon 5,51 milliárd forintot fektet a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-be a GEM Global Yield Fund Limited és a GEM Management Ltd. - közölte a CIG Pannónia Életbiztosító a BÉT honlapján pénteken.

Az amerikai befektető vállalja, hogy 4 millió darab CIG részvényt jegyez le, az erről szóló megállapodást 2010. december 14-én írták alá.

Horváth Béla az Igazgatóság elnökének megítélése szerint a GEM-nek a magyar piacvezető biztosítóba történő befektetése a Társaság üzleti sikereinek elismerése. Az együttműködés egy határozott tőkemenedzselési stratégiai tervnek az eleme: az alapító tulajdonosok után először az SBI Capital az IPO-t megelőző befektetést hajtott végre (pre-IPO), a több mint 10.000 új magánszemély tulajdonos a tőzsdei bevezetés során fektetett be tőkét (IPO) és ezt követően került lezárásra a tőkebefektetés a GEM-el, amely már tőzsdén lévő vállalatok részvényeibe fektet (post-IPO).

A befektetési szerződésnek köszönhetően a Társaság a nyilvános részvénykibocsátás során bevont 9,3 milliárd forintot követően újabb számottevő intézményi befektetői forráshoz jutott. Ezzel a meglévő operációk finanszírozásán túl újabb értékesítést  támogató  és hatékonyságot növelő beruházásokra kerülhet sor, egyben biztos hátteret nyújt egy esetleges további földrajzi terjeszkedés
finanszírozásához.

A cég papírja a mai kereskedés során több mint 3 százalékos erősödéssel 758 forinton zárt, 73 millió forintos forgalom mellett.

CIG IPO amerikai befektető cig részvény
Kapcsolódó cikkek